fbpx

Pontosság és a megjelenésünk

Nagyon szuper, elérkezett az állásinterjú időpontja. A legfontosabb, hogy pontosan érkezzünk, ami annyit jelent, hogy nem épp, hogy beesünk időre és főleg nem azt, hogy késünk, hanem hogy a megbeszélt idő előtt kb 5, maximum 10 perccel hamarabb megérkezünk a megbeszélt helyre.

A 10 perc az nagyon max 10 perc legyen. Ha előre látjuk, pl dugó vagy egyéb ok miatt, hogy késni fogunk, akkor a lehető legrövidebb időn belül értesítsük a felvételiztető személyt erről, hogy előre láthatólag mennyit fogunk késni és persze elnézését kérjük.

A másik nagyon fontos tényező, hogy hogy jelenünk meg. Fontos, hogy ne leizzadva, piszkosan, koszosan, stb essünk be, mint egy átmulatott éjszaka után, de ezt talán már nem is kell említenem. 🙂

Ha tegyük fel 15 perc van még a megérkezésig, de már kb ott vagyunk, akkor nyugodtan tegyünk ott valahol a környéken egy kb 5 perces sétát, amikor is kifújjuk magunkat és lélekben felkészülünk. Tudom, hogy sokaknak irtó nagy stressz egy ilyen megmérettetés, de higgadt fejjel többre megyünk, nagy levegő be, bent tart, majd kifúj miközben a kezünket is kicsit megrázzuk.

Megérkeztünk belibbentünk és illedelmesen, de határozottan köszönünk előre, hogy ezt és ezt keresem, vagy engem így hívnak és ekkorra beszéltem meg ezzel a személlyel egy találkozót. El fognak igazítani minket.

Na de az öltözködés. Nagyon sokat interjúztattam már, így van egy kis rálátásom a dologra. Én személy szerint nem követelem meg pl. a férfiaktól a nyakkendőt meg, hogy frakkban jelenjen meg, a nőktől, hogy mindenféle miniszoknya mellkidobó felső, de elvárom az igényes megjelenést, ápoltságot. Ha nem tud valaki egy ilyen alkalomra igényesen, ápoltan (mindenki a saját pénztárcájához igazítva) megjelenni, akkor az nem is nagyon akarja ezt a munkát, vagy nem nőtt még be a feje lágya, így nem fogok vele nagyon hosszasan interjúztatni, ha csak nem győz meg valahogy 🙂

Hidd el ezzel más is így van. Az Öltözködés igen is fontos. Természetesen időjárási viszonyoknak megfelelően öltözködjünk.

Nők: szolid ruha, szoknya, ing, magassarkú, de persze ez nem kötelező. Érezd jól magad a ruhában amit viselsz! Nőknél ez főleg érvényes, hisz aki jól érzi magát a ruhában, azon a nőn nagyon is látszik, hogy rendben van.

Nem túl sok smink és nem ajánlatos a miniszoknya mellkidobó felsővel. Kivéve, ha olyan jellegű munkára jelentkeztél 😀

Férfi: sötét hosszúszárú zokni (nem érdekel a bokád és lábad), megfelelő öltöny, vagy elegáns ruha, hozzá passzoló ing és a cipőhöz passzoló öv, valamint ha szeretjük, vagy tudjuk, hogy kell, akkor nyakkendő.

Érdemes férfiaknak kikérni nő véleményét, hogy mit gondol az összképről 🙂 Persze ezt a hölgyek is megtehetik.

 

A legfontosabb, hogy ápoltan, alkalomhoz és munkához illően öltözküdjünk fel, valamint időben érkezzünk.

Természetesen ezek ugyanúgy vonatkoznak az Online állásinterjúra is!

Leave a Comment