fbpx

Mivel indítsuk a napot?

Egyértelmű a válasz, egy jó forró kávé. Ja nem még sem. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy rengetegen egy kávéval, sokan cigivel indítják a napot, ami azt az érzetet adja számunkra, hogy na igen, ma is felkeltem, kész vagyok, erős vagyok, szuper vagyok.

Biztosan van ebben valami, én bevallom ezt nem nagyon követem. Azt javaslom egy kicsit te is változtass, persze most mondanám azt, hogy azonnal dobd el a cigit, de úgy sem fogod. (bár ha még is, akkor írj nekünk, hogy hogy sikerült, ezzel másokat is erre buzdíthatunk).

A reggeli kis rituálénkat legyünk nők, vagy férfiak kicsit megváltoztathatjuk. Az, hogy milyen pozícióban dolgozunk, az most teljesen mindegy. Lehetünk mi a legnagyobb cég vezératyaúrIstenei is, de lehetünk egy cég fizikai dolgozója is, akkor is érdemes az alábbiakkal indítaunk a napot:

  • felkelünk és elkezdjük kicsit átmozgatni magunkat (fejkörzés, kéz, láb és csípő körzés, valamint egy pár guggolás)  Ezeket mindet LASSAN! Szánjunk rá pár percet. Beindul a vérkeringésnk, sokkal energikusabbak leszünk. Próbáld ki minden nap 1 hétig legalább, biztos vagyok benne, hogy érezni fogod a változást
  • most pedig az jön, ami talán a legfontosabb. Mély levegővételek be és hosszú kifújás. Ez, ha mindent jól csináltunk iszonyatosan sokat fog segíteni nekünk a napi teendők elvégzésében
  • felkelés és rövid testátmozgatásunk után beindíthatjuk az agyunkat is, átgondoljuk a mai teendőket, optimalizáljuk a folyamatokat, amiket már ugye előző nap nagyrészt letisztáztunk magunkban, vagy egy papíron, bárhogy.

 

Tehát reggel egy kis testátmozgatás, majd a napi folyamatok | teendők letisztázása.

Ezeket a tevékenységeket természetesen napközben, akár munka közben is tudjuk végezni. Tudom tudom nagy a hajtás, nagyok az elvárások kis pénzért, de érdemes egy kicsit átmozgatni magunkat főleg, ha ülő munkát végzünk.

Most jön az a szöveg, hogy dehát én fizikai munkát végzek és elég az a mozgás nekem bőven. Nagyon nem, sőt baromira nem, hisz valószínűleg 1-2 fajta mozgást szoktál végezni, és az izmaid már bizonyára arra vannak ráálva. Nem jelent neki semmi újat. Az izmaink és ezzel együtt az idegrendszerünk arra lett kitalálva, hogy terheljük, nem arra, hogy ugyanazt csináljuk vele nap mint nap.

Szóval jó testátmozgatást mindenkinek 🙂

  • Megosztom ezt

Leave a Comment