fbpx

Mennyire legyen hosszú az Önéletrajzom?

Ez lényegében mindenkit érdekel és mindenki foglalkozik is vele. Azt kell, hogy mondjam nincs konkrétan megszabva, hogy milyen hosszúnak kell lennie maximum az Önéletrajzunknak, persze azért egy határt be kell tartani.

Ésszerű, hogy egy kezdő, közép, vagy főiskoláról kikerült személy nem fog oldalakat írni, de nem is kell, ha csak nincs olyan tapasztalata, olyan története, amit mindenképp bele kell írnia az Önéletrajzába.

Mi azt tanácsoljuk, hogy ésszerű határokon belül akár több oldalas is lehet az Önéletrajz. A legfontosabb azonban a külalak, a külcsíny, illetve a figyelemfelkeltő szavak, mondatok!

Azt tudnunk kell, hogy akik az Önéletrajzunkat nézik nem fognak sok időt tölteni vele! A legfontosabb a külcsíny,azon belül is a rólunk készült fotó és az önéletrajz kinézete. Ha nincs rólunk egy normális fotó, illetve csak egy sima fehér egymás után felsoroljuk dolgainkat önéletrajzzal pályázunk meg egy állást, akkor nem valószínű, hogy sokáig fognak vele foglalkozni a HR-es munkatársak.

A jó fotó mindennél fontosabb!

 

Oldalunkon talál is önéletrajz mintákat, melyeket le is tölthet, fel is használhat, de azért egy kis ízelítőt adnánk.

 

Mi azt javasoljuk, hogy megfelelő betűméretben 1 oldalon több oszlop is kialakítható, így egy oldalon rengeteg információt meg tudunk adni magunkról, amik a legfontosabbak.

Összességében pár másodpercünk van arra, hogy a HR-es munkatárs figyelmét felkeltsük, így az első oldalra legfontosabb, ha egy jó képet, és akár 2 vagy 3 oszlopban leírjuk a legfontosabb adatainkat (elérhetőségek, iskolák, legutolsó munkahely, leginkább ránk jellemző tulajdonságok, esetleg elismerések, eredmények) a következő oldalon pedig akár ki is bonthatjuk ezeket tovább – persze ez csak egy példa.

 

Összegzés..:

  • ne legyen 3 oldalnál hosszabb az önéletrajz
  • egy oldalon lehet akár több oszlopban is leírni a dolgokat, így akár egy oldalon is minden fontos infónk megjelenhet
  • nagyon fontos a jó fénykép
  • az egyedi mindig nyerő!

 

Szeretné segítségünket kérni a témában? Szeretne egyedi Önéletrajzot, vagy átvizsgáltatni a jelenlegit?

Tudjon meg többet szolgáltatásunkról.