fbpx

Dolgozók kötelező oltásának szabályai

Gulyás Gergely. Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette, hogy a kormány döntésének értelmében a munkáltatók kötelezővé tehetik a koronavírus elleni oltást a dolgozók számára. Csütörtök késő este a Magyar Közlönyben megjelent az erről szóló rendelet.

A nem állami vagy önkormányzati munkahelyeken érvényes szabályok:

A munkáltató elektronikus úton vagy papír alapon tájékoztatja a foglalkoztatottat a  védőoltás felvétele elmaradásának lehetséges jogkövetkezményeiről.Nem kötelezhető a  védőoltás felvételére az  a  foglalkoztatott, aki részére egészségügyi indokból ellenjavallt a védőoltás felvétele.

A védőoltásra szabott határidőt a munkáltató határozza meg. A munkáltatónak legalább 45 napot kell adni a munkavállalóknak arra, hogy felvegyék az oltást, ez a kétdózisú oltásoknál csak az első dózisra vonatkozik.

Ha a foglalkoztatott a védőoltást a megadott határidőn belül nem vette fel, vagy az orvosi szakvéleményt nem mutatta be, a foglalkoztatott részére a munkáltató fizetés nélküli szabadságot rendel el. A  munkáltató  a  foglalkoztatott jogviszonyát felmentéssel, illetve felmondással azonnali hatállyal megszüntetheti, ha a  fizetés nélküli szabadság elrendelésétől számítva egy év eltelt, és a  foglalkoztatott a  védőoltás felvételét nem igazolta a  munkáltató felé és a foglalkoztatott az orvosi szakvéleményt nem mutatja be.

Ha a foglalkoztatott a fizetés nélküli szabadság elrendelését követően – de legfeljebb egy éven belül – felveszi a  védőoltást, vagy bemutatja az orvosi szakvéleményt, a  munkáltató a  fizetés nélküli szabadságot haladéktalanul megszünteti.

Az állami és önkormányzati intézmények dolgozóira vonatkozó szabályok:

A dolgozók közül azok, akik a munkájukban rendszeresen találkoznak ügyfelekkel, 2021. december 15-ig kötelesek felvenni az első oltást, a többiek 2022. január 31-ig. A munkáltató dönt, hogy az alkalmazott melyik kategóriába tartozik, és erről legkésőbb november 15-ig elektronikusan vagy papír alapon tájékoztatnia kell az érintettet. Ebben az esetben is mentességet élvez az, akinél egészségügyi indokból ellenjavallt a védőoltás felvétele.

Ha a dolgozó megkapta az oltást, a munkáltató felhívására öt napon belül kell igazolnia a munkáltatónak. Aki a határidő lejártáig nem oltatja be magát, azt felszólítják, hogy 15 napon belül tegye meg. Ha ez nem történik meg, és orvosi igazolást sem tud felmutatni, akkor fizetés nélküli szabadságot rendelnek el. Amennyiben ez egy éven belül nem történik meg, azonnali hatállyal elbocsáthatják. Ha időközben megkapta az oltást, a munkáltatónak azonnal meg kell szüntetnie a fizetés nélküli szabadságot. Ennek végrehajtását a kormány által kijelölt szerv ellenőriz.

Az önkormányzati fenntartású intézményeknél a fenntartó önkormányzat szerinti település vagy kerület polgármestere, fővárosi fenntartású intézményeknél a főpolgármester dönt arról, hogy alkalmazza-e a rendeletben foglaltakat. Az oltás határideje ebben az esetben is legalább 45 nap kell, hogy legyen.

A rendeletek november 1-től érvényesek.

Forrás: HrPortál

  • Megosztom ezt